#هرهفته:الف_ب_ایران
پویش افتتاح هفتگی طرحهای بزرگ و مهم صنعت آب و برق تا پایان سال ۱۳۹۸
آبادانی ایران در هیچ شرایطی متوقف نمیشود. دفاع و مقابله با تحریم مانعی پیش روی ساختن ایران نیست، اگرچه مشکلات و نیاز به ارادههای استوار را بیشتر میکند. وزارت نیرو در همه ایّام تحریم و تنگناهای مالی در دولت «تدبیر و امید»، مجموعهای از طرحهای مهم زیرساختی را اجرا کرده که هر کدام بر سرمایههای اندوخته مردمان این سرزمین میافزاید.
این وزارت در سالیان گذشته با عزمی راسخ و بکارگیری همه توان مهندسی و مدیریتی بخشهای مختلف دولتی، عمومی و خصوصی در سراسر کشور سرمایهگذاریهای عظیمی را در زمینه تأمین آب و برق مطمئن و پایدار به انجام رسانده است بگونهای که امروزه از استانداردهای بالای جهانی در زمینه دسترسی به آب و برق در سراسر کشور برخورداریم و به آن میبالیم. ما در وزارت نیرو بر این باوریم که «باید داشتههای مردم این سرزمین را دید» و به پشتوانه این سرمایه عظیم، اعتماد به نفسی کسب کرد که پیشران حرکت توسعه در کشورمان باشد.
در پویش #هرهفته:الف_ب_ایران، که آن را با مشارکت مردم و رسانهها پیش خواهیم برد، «همه با هم» خواهیم دید که در عرصه خدمات زیربنایی آب و برق، که نقش محوری در تامین رفاه و امنیت هموطنان دارد و همچنین زمینهساز پیشرفت و پیشران تمامی بخشهای اقتصادی کشور است، متخصصان ایرانزمین چه میکنند و سرمایههای این کشور را چگونه برای ارتقای زیرساختها و ظرفیتهای تولید و کیفیت زندگی بهکار میگیرند.
ما در #هرهفته:الف_ب_ایران، «همه با هم» درباره ابعاد این سرمایهگذاریها و اثراتشان بر کشور و کیفیت زندگی مردم، و فرصتهایی که برای توسعه ایجاد میکنند، گفتوگو خواهیم کرد. ما قصد داریم طرحهای زیرساختی صنعت آب و برق را به میان مردم بیاوریم.
بدون تردید امر شگفتانگیزی است که کشوری که تحت شدیدترین تحریمهای ظالمانه اقتصادی قرار دارد، موفق شده باشد با اتکاء به توان داخلی خود، دستآوردهای بینظیری را در عرصه آب و برق کسب نماید.
برخی از مهمترین وجوه این موفقیتها عبارت است از:
- در ۶ ماهه دوم سال ۹۸ تعداد ۲۲۷ پروژه به ارزش سرمایهگذاری ۳۳۱۷۴ میلیارد تومان در ۳۱ استان به افتتاح و بهرهبرداری میرسد. میانگین سرمایهگذاری در هر استان ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.
- افتتاح ۱۰ سد در ۶ استان کشور صورت میگیرد و مجموعاً ۷۴۵ میلیون مترمکعب آب برای شرب، کشاورزی و صنعت به مجموع آب کشور اضافه خواهد شد که از این میزان ۸ میلیون مترمکعب برای صنعت، ۶۹۶ میلیون مترمکعب برای کشاورزی و ۴۱ میلیون مترمکعب برای تامین شرب میشود. بهرهبرداری از این طرحها، آب شرب را برای ۹ شهر با جمعیت ۱.۶ میلیون نفر را تأمین میکند. یعنی ۷۰ لیتر آب برای هر نفر در هر ۲۴ ساعت تأمین میشود.
- شبکه آبیاری و زهکشی به مساحت ۲۶ هزار هکتار در ۴ استان کشور به بهرهبرداری میرسد. جمعیت روستایی این ۴ استان ۱.۵ میلیون نفر است.
- در ۶ ماه آینده به ۱۱۲۴ روستا با جمعیت ۷۲۶ هزار نفر آبرسانی خواهد شد که ۸۴۵ میلیارد تومان ارزش سرمایهگذاری این طرحهاست و بهطور متوسط روزانه به ۶ روستا با هزینهای معادل ۴.۵ میلیارد تومان آبرسانی میشود.
- ۲۹ تصفیهخانه فاضلاب در ۶ ماه آینده و با سرمایهگذاری ۱۳۶۶ میلیارد تومان در ۱۶ استان، به ظرفیت ۵۵۳.۴۴۱ مترمکعب در شبانهروز و با جمعیت ۳.۴۵۰.۰۰۰ نفر، به مجموع تصفیهخانههای فاضلاب کشور اضافه میشود.
- در ۶ ماه آینده ۱۲ تصفیهخانه آب شرب دیگر به ظرفیت ۱.۳ میلیون مترمکعب در روز و با جمعیت تحت پوشش ۶.۲ میلیون نفر در ۹ استان کشور با سرمایهگذاری ۱۴۳۲ میلیارد تومان افتتاح میشود، به عبارت دیگر هر ماه، ۲ تصفیهخانه آب در کشور افتتاح خواهد شد.
- ظرفیت ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی برای ۲۶ میلیون خانوار ایرانی به بهرهبرداری میرسد. هزینه سرمایهگذاری برای هر ۱۰۰۰ مگاوات ساخت نیروگاه معادل ۶۰۰ میلیون یورو است و نیروگاههای ساختهشده معادل ۱.۸ میلیارد یورو سرمایهگذاری جذب کردهاند. این میزان سرمایهگذاری معادل ۷۰ یورو (بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان) به ازای هر خانوار است. این ظرفیت به معنای ۱۱۵ وات ظرفیت تولید برق برای هر خانوار ایرانی است.
- ظرفیت ۲۷۸ مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر پاک در شش ماه آینده افتتاح میشود که باعث صرفهجویی در مصرف ۳۵۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در کشور میگردد.
در ادامه اقدامات انجام شده تاکنون و با تحقق اهداف فوق، علاوه بر:
- تامین آب شرب بهداشتی سالم و پایدار برای مصارف مختلف شرب، صنعتی و کشاورزی
- تامین برق مطمئن بخشهای مختلف خانگی و اقتصادی
- جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب
دستآوردهای بسیار مهم دیگری در عرصههای مختلف، از جمله:
- افزایش تولید محصولات کشاورزی از طریق ارتقاء راندمان آبیاری
- جلوگیری از آلودگی آبهای سطحی
- کنترل سیلاب
- ایجاد زمینه استفاده مجدد از پساب
- تشویق و فراهم نمودن زمینه سرمایهگذاری بخش خصوصی
- کمک به حفظ محیط زیست
- کاهش مهاجرت به ویژه در مناطق محروم و مرزی
- اشتغالزایی و رونق اقتصادی
حاصل خواهد شد و در نهایت زمینه توسعه و پیشرفت و بالندگی بیش از پیش در اقصی نقاط کشور فراهم خواهد گردید.